Elyaf Dolgu Telası bir diğer adıyla yapışkanlı fitil tela; hafif, yumuşak, hava geçirgen ve dolgun bir yapıya sahiptir. Kullanıldığı malzemeyi kalınlaştırır ve dayanıklılık kazandırır. Kıyafetlerde daha çok ısıtıcı etkisinden yararlanılır, kışlık giysilerde tercih edilir. Bot ve çizmeler için de bu amaçla uygundur. Çantalarda genelde tasarımınıza göre, dolgunluğu sağlamak için tercih edilir. Yumuşak dokusundan dolayı yastıklar, koltuklar için de uygundur. Hava geçirgen bir malzeme olduğundan, nefes alabilen ürünlerin üretiminde tercih edilir. Kırkyama battaniye ve örtülerin iç malzemesi olarak kullanılır. Elyaf telanın bir yüzeyi yapışkanlıdır ve ısıyla aktive olur. Ütüyle kolaylıkla yapıştırabileceğiniz bir üründür. Deri ve tekstil malzemeleri ile birlikte kullanılır. Dikilebilir bir üründür.

Dolgu telası genellikle aşağıdaki alanlarda kullanılır:

Tekstil: Şişme mont, kaban, ceket, omuz vatkası,  ceket yakaları, manşetlerde kullanılır. Dış giyimde yalıtım amaçlı kullanmaya uygundur.

Ayakkabı: Bot, çizme, postal, spor ayakkabılarda tercih edilir. İç astarı olarak dış malzemeye koruma; yumuşak yapısı sayesinde rahatlık ve konfor sağlar. Soğuğa dayanıklı bir ürün olduğu için şişme kar botları için uygundur. 

Çanta ve aksesuarlar: Çanta en yaygın kullanım alanlarından biridir. Çantaya boyut kazandırır. Tokalar, fiyonklar ve yaka aksesuarlarında kullanılır. Süslemelerde kullanılır.        

Mobilya ve döşeme: Koltuklarda, koltuk yastıklarında, araba koltuklarında, puflarda kullanılır.

Ev Tekstili: Perde, yatak örtüsü, koltuk örtüsü, yastıklar, minder, yatak gibi yerlerde kullanılır.  Kırkyama örtüleri ve battaniyelerinde kullanılır.

Ambalaj Malzemesi: Hassas ve kırılacak ürünlerin korunması için dolgu malzemesi olarak kullanılır.

Bahar Özhan/ Tekstil ve Ayakkabı Tasarımcısı