Çift taraflı tela, tekstil ve diğer kumaşların iki yüzeyine de yapışkan uygulayarak bu kumaşları birbirine yapıştırmaya yarayan bir malzemedir. Telanın iki yüzeyinde de ısı ile etkinleşen yapışkan bir madde bulunur, bu sayede kumaşlar birbirlerine güçlü bir şekilde yapışır. Bu işlem dikiş yapılması zor alanlarda, dikişin görülmesi istenmeyen yerlerde, aplikelerde, yamalarda, süslemelerde, iğnenin delebileceği hassas kumaşlarda ve ince detaylarda tercih edilir. Çift taraflı tela, projelere profesyonel ve temiz bir görünüm kazandırmak için mükemmel bir araçtır.

 Genellikle aşağıdaki alanlarda kullanılır:

Tekstil ve Moda: Giysilerde yakalar, manşetler,  cepler gibi alanları güçlendirmek için kullanılır. Ayrıca süslemelerin ve apliklerin sabitlenmesinde de kullanılır. Kumaş birleştirmede kullanılır. Desen ve garni gibi detay yerleştirmede kullanılabilir.

El Sanatları ve Hobi: Kendin Yap projeleri, el işleri ve çeşitli hobi işlerinde kumaşları birleştirmek ve sabitlemek için kullanılır. Dikiş yapmadan prototip yapma özgürlüğü sağlar.

Yama ve Onarım: Giysi ve diğer kumaş ürünlerdeki delikleri ve yırtıkları yamalamak için kullanılabilir. Yırtılan iki parçayı birleştirebilir, sökülen kenarın içerisine yerleştirebilir, paça, etek veya kol  kısaltmalarında kullanabilirsiniz.

Kostüm Tasarımı: Tiyatro, dans ve diğer performans sanatlarında kostüm yapımında sıkça kullanılır. Kostüm tasarımında katmanlarda ve süslemelerde kullanmak için uygundur.

 Nasıl Kullanılır?

Kullanacağınız malzeme boyutunda kesip iki kumaşınızın arasına yerleştirin. Yapıştıracağınız iki katman alt ve üst olarak kalacak şekilde çift taraflı telayı arasına yerleştirin. Daha sonra ütüyle sabitleştirin. Ütülerken kumaşınızın veya aksesuarınızın ısıdan etkilenmemesi için üzerine bir tül veya kumaş örtebilirsiniz.