FERPA
Sepetim

Blog RSS Yayını

24 Ağu Ceplik (Cep Telası) Kullanım Alanları
Özhan Bahar 0 1739
Ceplik, Cep Telası; ceplerin sık kullanılması sonucu yıpranmasını önlemek ve daha dayanıklı olmasını sağlamak amacıyla kullanılan bir tür tela malzemesidir. Ceplere destek vermek amacıyla kullanılır, düzgün durmasını sağlar, ayrıca kullanım sırasında..
21 Ağu TELA NEDİR? NASIL KULLANILIR?
Özhan Bahar 0 1736
Tela, kumaşın formunu ve dayanıklılığını arttırmak amacıyla kullanılan bir ara malzemedir. Çoğunlukla pamuk, polyester, elyaf gibi ipliklerden üretilir. Çeşitli kalınlıklarda, sertliklerde bulunabilir. Yapışkanlı ve Yapışkansız tela olarak iki türdür..
21 Ağu POLYESTER ASTAR KULLANIM ALANLARI
Özhan Bahar 0 1721
Polyester Astar; giysilerin iç kısımlarına dikilen, dayanıklı ve hafif bir kumaş türüdür. Giysinin yapısını korumak, dayanıklılığını sağlamak, konforunu arttırmak ve estetik bir görünüm elde etmek için kullanılır. Düz dokumadır ve saten gibi kaygan b..
17 Ağu ELYAF (FİTİLLİK) TELA
Özhan Bahar 0 1797
Elyaf Dolgu Telası bir diğer adıyla yapışkanlı fitil tela; hafif, yumuşak, hava geçirgen ve dolgun bir yapıya sahiptir. Kullanıldığı malzemeyi kalınlaştırır ve dayanıklılık kazandırır. Kıyafetlerde daha çok ısıtıcı etkisinden yararlanılır, kışlık giy..
13 Ağu ÇITÇIT
Özhan Bahar 0 1922
Çıtçıt, tekstil, deri, ayakkabı, mont, gibi sektörlerde kullanılan bir tür metal kapama mekanizmasıdır. Paslanmaz, pirinç ve sac gibi malzemelerden üretilir. Çıtçıtlar kolay açılıp kapanabilen ve dayanıklı bir aksesuardır. Özellikle sık sık açılıp ka..
12 Ağu Bebe Çıtçıt (Kliket) Hakkında
Özhan Bahar 0 2013
Kliket delikli bir çıtçıtdır. 4 parçadan oluşur. Karşılıklı 2’şer parçanın birbirleriyle birleştirmesiyle kullanılır. Genelde metal olarak tercih edilir ancak plastik daha hafif olduğu için ve tene değecek bir yere konumlandıysa plastik çıtçıt da kul..
09 Ağu BEZ TELA NEDİR, NASIL KULLANILIR?
Özhan Bahar 0 2156
Bez tela, kumaşları güçlendirmek, şekil vermek ve düzgün bir görünüm sağlamak amacıyla kullanılan bir yan malzemedir. Özellikle giyim ve ev tekstili projelerinde kumaşların daha düzgün ve profesyonel görünmesini sağlar. Bez tela, çeşitli kalınlık ve ..
09 Ağu KALIN DOK TELA KULLANIM ALANLARI
Özhan Bahar 0 2080
Dok tela, kumaşları güçlendirmek, şekil vermek ve düzgün bir görünüm sağlamak amacıyla kullanılan bir yan malzemedir. Özellikle çanta, şapka, yaka, manşet, düğme patları gibi dik ve sert durmasını istediğimiz yerlerde kullanılır. Kalın dok tela ve in..
09 Ağu Çift Taraflı Tela Kullanım Alanları
Özhan Bahar 0 2118
Çift taraflı tela, tekstil ve diğer kumaşların iki yüzeyine de yapışkan uygulayarak bu kumaşları birbirine yapıştırmaya yarayan bir malzemedir. Telanın iki yüzeyinde de ısı ile etkinleşen yapışkan bir madde bulunur, bu sayede kumaşlar birbirlerine gü..
09 Ağu Pp Kolon Şerit Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Özhan Bahar 0 2057
Polipropilen şerit kolon pp malzemeden üretilmiş olup, mukavemeti yüksek, dayanıklı, hafif, sağlam, şerit şeklinde dokunmuş bir tekstil malzemesidir. Çantalarda ve giyimde kullanıldığı gibi endüstriyel ve ticari alanlarda da kullanılmaktadır. Yüksek ..
08 Ağu İPLİK TEMİZLEME MAKASI
0 2095
Temizleme çıt makası, dikiş projelerinde iplik temizleme, kenar düzeltme, düğme iliği açma ve kumaş kesme gibi ince işlerde kullanılan küçük ve pratik bir makastır. Keskin uçları ve ergonomik tasarımı ile dikkat çeker. İplik Temizleme Makası Kullanım..
07 Ağu PAMUK KOLON
Özhan Bahar 0 1039
Pamuk Kolon pamuk ipliğinden dokunmuş, doğal, nefes alabilen şerit şeklinde dokunmuş bir tekstil malzemesidir. Çeşitli genişlikte, kalınlıkta ve gramajda üretilebilirler. Dayanıklı, mukavemeti yüksek bir üründür. Pamuktan yapıldığı için çevre dostudu..
Gösterilen: 1 ile 12 arası, toplam: 22 (2 Sayfa)